Две украински деца, избягали от войната, започнаха училище в Бургас. БГНЕС

...
Две украински деца, избягали от войната, започнаха училище в Бургас. БГНЕС
Коментари Харесай

Две украински деца, избягали от войната, започнаха училище в Бургас

Две украински деца,  избягали от войната, започнаха учебно заведение в Бургас.
 БГНЕС
Саша е в 4-и клас, а Коля е второкласник в ОУ ”Христо Ботев ” в кв. " Сарафово ". Те съумяват да избягат от бомбардировките в Киев дружно с татко си Антон Шаповалов, полковник от армията в Украйна.

След като децата към този момент са почнали учебно заведение и чакат в Бургас да дойде майка им, Шаповалов ще се върне в Украйна, с цел да води война за свободата на родината си. Саша и Коля се усещат добре в България, намерили са другари в новото учебно заведение и към този момент се усмихват.
 БГНЕС
„ Старая се да не им описвам, какво се случва сега в Украйна. Те са дребни, само че схващат, че в Украйна има война. Видяха фотосите, какво е останало от нашия дом вследствие на терористическите дейности на съветската армия. Но всичко тук е добре. Добре ги одобриха в учебно заведение ”, споделя бащата Антон.
 БГНЕС
Заместник-директорът на учебното заведение Димитра Колева споделя, че децата са спокойни и се усещат добре. „ Сформирана е група, която ще дефинира равнището на подготвеност на децата по българските образователни предмети. Те ще получат в допълнение по 90 часа уроци по български език ” , изясни Колева.
 БГНЕС
От РУО обясниха, че Саша и Коля са към този момент в българско учебно заведение, защото са с двойно поданство. Много от бежанците обаче, не са се записали и по тази причина не могат да запишат децата си на учебно заведение. Интерес има, само че до този миг единствено 8 фамилии, които чакат да получат статут на бежанци, са подали заявки. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР